تیپ INFP آرام، راحت و تأییدکننده است. او مطابق ارزشهای درونی خود کار میکند، همیشه افکار خود را به روی ایدههای نو گشوده است اما اگر یکی از ارزشهای اصلی او رعایت نشود ناراحت میشود. داشتن تعصب و تعهد نسبت به آنچه به آن اعتقاد دارد بسیار ضروری است. او زندگی درونی قدرتمند و احساسات پیچیدهای دارد. گاه درک کردن این تیپ دشوار است زیرا احساساتش اغلب درونی است از این رو نکات مهم خود را با افراد کمی در میان میگذارد. او ترجیح میدهد که با آرامی نظرات خود را با دیگران در میان بگذارد و آنها را متقاعد سازد.
اگر در رابطه با تیپ های شخصیتی و تست شخصیت شناسی بریگز یا MBTI اطلاعات کافی ندارید می توانید مقاله “تست شخصیت شناسی بریگز یا MBTI چیست؟ ” را مطالعه کنید.
تیپ شخصیتی INFP: درون گرا – شهودی – احساسی – ادراکی
تیپهای شخصیتی INFP تمایل زیادی برای تبدیل دنیا به مکان بهتری برای زندگی کردن دارند. آنها علاوه بر علاقمندی به شناخت خودشان و سازگاری با دنیا به دنبال کمک به دیگران هستند. افراد دارای این تیپ شخصیتی، زمان زیادی را صرف بررسی هدفشان در زندگی میکنند و در مورد به کارگیری مهارتها و استعدادهایشان در جهت کمک به بشریت فکر میکنند.
شخصیت غالب در این تیپ احساسی و درونگرا می باشد. تیپهای شخصیتی INFP احساسات عمیقی را تجربه میکنند ولی به عنوان افرادی درونگرا تا حد زیادی به پردازش این هیجانهای درونی میپردازند. آنها از دنیا شگفت زدهاند و حس نوعدوستی و همدلی زیادی در قبال دیگران دارند. با اینکه احساسات بسیار قدرتمند دارند؛ ولی آنها را بیان نمیکنند به همین دلیل این رفتارشان را با کناره گیری یا سردی اشتباه میگیریم.
تیپهای INFP هنگامی که اطلاعات را دریافت میکنند، حافظه روشنی از رویدادها میسازند. آنها این رویدادها را بارها در ذهنشان تکراری میکنند؛ تا بتوانند در موقعیتهایی که تنش کمتری دارند به تحلیل رویدادها بپردازند. این خاطرات به طور معمول با هیجانات قدرتمندی در ارتباط هستند. پس فراخوانی یک خاطره را در ذهن افراد این تیپ میتوان مثل بازسازی یک تجربه در نظر گرفت.
ویژگی های غالب تیپ شخصیتی INFP
- تیپهای شخصیتی INFP، درونگرا، ساکت و محافظه کار هستند.
- قرارگیری در موقعیتهای اجتماعی از آنها انرژی میگیرد و برقراری تعامل با گروه کوچکی از دوستان نزدیک را ترجیح میدهند.
- با اینکه تنهایی را دوست دارند ولی این امر را نباید با خجالتی بودن اشتباه گرفت. بلکه آنها از تنهایی انرژی میگیرند. از طرف دیگر، آنها باید در موقعیتهای اجتماعی هم به صرف انرژی بپردازند.
- تیپهای INFP متکی بر شهود عمل میکنند و بیشتر از جزئیات ریز روی تصویر کلی متمرکز میشوند.
- آنها به مسائل مهم یا پروژههای کاری به خوبی اهمیت میدهند ولی جزئیات پیش پا افتاده و کسل کننده را نادیده میگیرند.
- آنها احساسات فردی را مورد تأکید قرار میدهند و این مسائل بیشتر از اطلاعات عینی روی تصمیماتشان اثر دارد.
- تیپهای INFP در حین تصمیم گیری، آزادانه عمل میکنند. آنها تصمیمات مهم را آنقدر به تعویق میاندازند تا شرایط موقعیتی تغییر کند.
- در تنهایی بهتر کار می کنند
- به روابط نزدیک اهمیت می دهند
- بی توجهی به جزئیات دارند و گاهی اوقات چیزهای کوچک را نادیده می گیرند.
شخصیت های معروف جهانی با تیپ INFP
- ویلیام شکسپیر: نمایشنامه نویس انگلیسی
- جرج اورول: نویسنده انگلیسی
- آنتوان دو سنت-اگزوپری: نویسنده و خلبان فرانسوی
- آلن الکساندر میلن: نویسنده انگلیسی
- وینسنت ون گوگ: نقاشی هلندی
- هلن کلر: فعال سیاسی و نویسنده آمریکایی
- آلبرت شوایتزر: فیزیکدان و متخصص الهیات آلمانی فرانسوی
- جیمز تیلور: خواننده آمریکایی
- رابرت اسمیت: خواننده و گیتاریست انگلیسی
- جانی دپ: بازیگر آلمانی
- نیکلاس کیج: بازیگر آمریکایی
- امیلی بلانت: بازیگر انگلیسی
- دیوید لینچ: کارگردان آمریکایی
- گری اولدمن: بازیگر انگلیسی
زندگی و روابط فردی با افراد تیپ شخصیتی INFP
تیپ INFP به اصالت و عمق روابط بها میدهد. او وفادار و صمیمی است، نسبت به دوستان و افراد خانواده خود متعهد است. محتاط و ملاحظهکار بوده و با گروههای کوچکتر به راحتی بیشتری کنار میآید. میتواند سرگرمکننده باشد. از این توانایی برخوردار است که از دیگران مراقبت و آنها را تشویق و تأیید کند. از کسانی که وقت صرف کنند تا رؤیاها، اهداف و الهامات آنها را درک کنند تشکر و قدردانی میکند.
آنها اختلاف نظر را دوست ندارند و از آن اجتناب میکنند. هنگامیکه بحث و جدلی در میگیرد، آنها به جای متمرکز شدن روی جزئیات بحث، بیشتری روی احساسی که این بحث در آنها به وجود آورده؛ متمرکز میشوند. آنها در طول بحث، بیش از حد هیجانی شده و حتی غیرمنطقی به نظر میرسند. با این حال آنها با کمک به افراد درگیر اختلاف به خوبی به عنوان میانجی عمل کرده و به دیگران در جهت بیان احساساتشان کمک میکنند.
به دیگران علاقمند و پر توجه است، اما در مواقعی بیتفاوت به نظر میرسد. یا در جریان کمک به دیگران غرق میشوند یا در بحر تحقق بخشیدن به رؤیاهای خود فرو میروند. اغلب تصمیم نهایی خود را با دیگران در میان میگذارد. میتواند نسبت به محیط خود حساس باشد، صداهای بلند را دوست ندارد زیرا حواسش را پرت میکند. شریکی را برای خود میخواهد که با ارزشها و هدفهای او سهیم باشد. در متعهد شدن محتاط عمل میکند اما وقتی متعهد شد، تعهدش بلند مدت و پر دوام است.
شرایط شغلی برای تیپ های شخصیتی INFP
تیپهای شخصیتی INFP در مشاغلی که به راحتی خلاقیت و دیدگاهشان را ابراز کنند، موفق هستند. با اینکه به خوبی با دیگران همکاری میکنند؛ ولی کار انفرادی را بیشتر دوست دارند.
تیپ INFP از مقررات، نظم، رویه، برنامه و سر وقت بودن خوشش نمیآید. او نیازی به این ندارد که ارزشهای خود را به دیگران تحمیل کند. او ترجیح میدهد که به آرامی نظراتش را با دیگران در میان بگذارد و آنها را متقاعد سازد. اغلب موفق و مصمّم است و به روشی آرام برنامههای خود را دنبال میکند. اگر با گروهی باشد میتواند رهبری آنها را بدست بگیرد. در شرایط رقابتی ممکن است با مشکلاتی روبهرو شود. به استقلال و خود مختاری بها میدهد. از قطع شدن حواس خود خوشش نمیآید. دوست دارد هر کاری را که میکند به نحو احسن انجام بدهد. او میتواند صبورانه کارهای سنجیده را انجام دهد. میخواهد به خاطر کارش مورد تشویق و تحسین قرار بگیرد. خودش را با معیارهای سطح بالا مقایسه میکند. از جوانب مختلف به مسائل نگاه میکند و ممکن است گاهی قاطعیت لازم را نداشته باشد زیرا نمیداند برای او چه چیزی اهمیت دارد. اگر نتواند هدفهای خود را تحقق ببخشد ممکن است مأیوس و دلسرد شود.
شغل های زیر به آنها پیشنهاد می شود:
هنرمند، مشاور، طراح گرافیک، کتابدار، روانشناس، کار درمانگر، مددکار اجتماعی، نویسنده و…
پیشنهادهای توسعه فردی به یک INFP
- بیش از اندازه وقت صرف بررسی امکانات و احتمالات در انجام کارها نکنید و به عمل و اقدام هم توجه داشته باشید.
- راهی پیدا کنید تا به ایدهآلهای خود امکان ابراز بدهید.
- ارزشها، پندارهها و عواطف خود را با نزدیکانتان در میان بگذارید.
- ریسک کنید، خودتان و کارتان را به جهان عرضه نمایید.
- سعی کنید خواسته های خود را در اولویت نسبت به خواسته های دیگران قرار دهید.
- بیاموزید که حد مرزی در نظر بگیرید. بیاموزید که در مواقعی نه بگویید. از مسامحه کردن اجتناب کنید.
- به ضربالاجلها توجه داشته باشید. به تعهدات خود عمل کنید. مراقب کمالطلبی باشید.
- به جای اینکه تنها به منابع خود اتکاء کنید از دیگران هم کمک بگیرید. وقتی مسئلهای دارید از یکی از دوستان خود بخواهید به حرفهای شما گوش بدهد اما تا وقتی حرفتان را تمام نکردهاید راهنمایی نکند.
- از انتظارات و توقعات بیجا دست بکشید. وقتی تعارض بروز میکند، اعتراض خود را بیان کنید. اگر مخالفتهای خود را روی هم انباشت کنید روزی میرسد که منفجر شود.
- به ارزشهای خود بها بدهید و بر اساس آنها تصمیمگیری کنید. به نقاط قوت خود و از جمله به آرمان گرایی، همدلی، خلاقیت، حساسیت، فکر کردن، محبت کردن، ناب بودن، سازگاری و کنجکاوی خود بهای لازم را بدهید.