در این مقاله به بررسی تیپ شخصیتی ENFJ می پردازیم. اگر در رابطه با تیپ های شخصیتی و تست شخصیت شناسی بریگز یا MBTI اطلاعات کافی ندارید می توانید مقاله “تست شخصیت شناسی بریگز یا MBTI چیست؟ ” را مطالعه کنید.
افراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ به صورت افرادی خونگرم، معاشرتی، وفادار و حساس شناخته میشوند. تیپ ENFJ انسانی علاقمند و مهربان است و به ویژگی های تحسین برانگیز دیگران توجه میکند. او میتواند با اشخاص مختلفی در ارتباط باشد. تیپ ENFJ ارتباط برقرار کنندهای عالی، رهبری طبیعی و در انگیزه دادن و متقاعده کردن دیگران از مهارت فراوان برخوردار است. در محل کار او احتمالاً تمایل زیادی به موفقیت داشته و دوست دارد به خواستههایش برسد. این تیپ آگاه، منظم، هدفگرا و قاطع است و از دیگران هم همین انتظار را دارد.
افراد دارای تیپ ENFJ «قدرتمندترین افراد» در بین تمامی تیپهای شخصیتی محسوب میشوند. آنها به خوبی با همه تیپهای شخصیتی حتی افراد درونگرا و منزوی دوست میشوند.
تیپ شخصیتی ENFJ: برون گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی
- تیپهای ENFJ به عنوان برونگراهای قدرتمند، از وقت گذرانی با دیگران لذت میبرند.
- مهارتهای بین فردی عالی دارند و افرادی خونگرم، عاطفی و حمایتگر محسوب میشوند.
- به خوبی دیگران را تشویق میکنند و با کمک به دیگران به رضایت شخصی میرسند.
- از وقت گذراندن با دیگران لذت میبرند که باعث نادیده گرفتن نیازهای خودشان میشود.
- آنها به خودشان سخت میگیرند و اگر اشتباه کنند؛ خودشان را سرزنش میکنند و اگر کاری را درست انجام دهند هم ارزشی برایش قائل نیستند. به همین خاطر افراد دارای این تیپ شخصیتی باید وقتی را برای رسیدگی به نیازهای خودشان، اختصاص دهند.
- تیپهای ENFJ به خوبی میتوانند افراد مختلف را به توافق برسانند. به همین دلیل میتوانید به رهبرانی برجسته تبدیل شوند و شور و شوق را به گروه بیاورند که باعث ایجاد انگیزه شده و الهام بخش است.
- یکی از برداشتهای نادرست در مورد شخصیت پیشرو این است که هموار معاشرتی هستند. با اینکه عاشق مردم هستند ولی برای تجدید قوا به خلوت کردن نیاز دارند.
احساسی برونگرا:
تیپهای ENFJ با مشارکت در رفتارهای اجتماعی و روابط اجتماعی به خوبی این کارکرد را ابراز میکنند. آنها به خوبی احساسات افراد را درک میکنند و این نوع دوستی گاهی اوقات آنقدر پیش میرود که نیازهای خودشان را برای راضی کردن دیگران نادیده میگیرند.
افراد دارای شخصیت پیشرو در حین تصمیم گیری، بیشتر از معیارهای عینی، روی ملاحظات ذهنی تأکید دارند. اولین نگرانی آنها هم تأثیر تصمیمشان روی دیگران است.
ویژگی های غالب ENFJ
- افراد با تیپ شخصیتی ENFJ علاقهمند هستند که بهجای گذشته، به آینده فکر کنند.
- آنها اغلب آنقدر بر اهداف بزرگتر متمرکز میشوند که تمرکز خود را روی موضوعات ضروری و فوری از دست میدهند.
- این تیپ شخصیتی تمایل دارند که اطلاعات و آگاهی زیادی از محیط فعلی خود داشته باشند؛ این موضوع میتواند باعث فهم و تقدیر آنها از زیبایی و تمایلشان به ایجاد یک فضای دلنشین شود.
- آنها اغلب با احساسات دیگران بسیار همسو و هماهنگ هستند، تا حدی که برای رضایتخاطر دیگران، نیازهای خود را نادیده میگیرند.
شخصیت های معروف جهانی با تیپ ENFJ
- باراک اوباما: رئیس جمهور سابق آمریکا
- نانسی ریگان: بانوی اول آمریکا
- نلسون ماندلا: رهبر انقلابی و رئیس جمهور آفریقای جنوبی
- میخائیل گورباچف: نخست وزیر شوروی
- یاسر عرفات: رهبر سازمان آزادی خواه فلسطین
- مارتین لوتر کینگ جونیور: فعال و رهبر حقوق مدنی
- جنیفر لارنس: بازیگر زن آمریکایی
- مورگان فریمن: بازیگر مرد آمریکایی
- اندی گریفیت: بازیگر مرد آمریکایی
- اما استون: بازیگر زن آمریکایی
- جیمی استورات: بازیگر مرد آمریکایی
- مایکل جوردن: بازیکن افسانه ای بسکتبال آمریکا
- کریستین رونالدو: بازیکن پرتغالی فوتبال
- جان وودن: مربی آمریکای بسکتبال
زندگی و روابط فردی با افراد تیپ شخصیتی ENFJ
تیپ ENFJ در ارتباط با دیگران دوستانه، گرم و صمیمی است و دوست دارد دیگران را راضی کند. تلاش میکند روابطی هماهنگ و تعاملی فراهم آورد. او میتواند دوستی وفادار باشد و ناسازگاریها را فراموش کند. او دوست دارد افراد مورد علاقهاش در بهترین حد خود ظاهر شوند. این تیپ دوست دارد با تحسین شدن، مورد احترام قرار گرفتن و تأیید شدن از ارزش خود مطمئن شود. دوست ندارد بازخوردهای بد بدهد یا بگیرد. اگر صحبت آنها مورد سؤال و تردید قرار بگیرد ممکن است افسرده شود. او بایدها و نبایدهای فراوانی دارد. ممکن است نتواند به راحتی با دنیای درون و احساسات خود کنار بیاید. این تیپ اغلب خود را مسئول احساسات دیگران میداند.
والدین دارای تیپ ENFJ افرادی مراقب و خونگرم هستند ولی گاهی اوقات آنها را والدین هلیکوپتری مینامند. آنها به طور مستقیم در زندگی فرزندانشان نقش دارند ولی گاهی اوقات به افرادی خشک و سختگیر تبدیل میشوند.
شخصیت پیشرو در روابط دوستانه و سایر روابط، حمایتگر و شوخ طبع است. آنها در برقراری ارتباط با دیگران عالی عمل میکنند و می توانند افراد دور و برشان را به بهترین نسخه از آن فرد تبدیل کنند.
شغل های پیشنهادی برای تیپ های شخصیتی ENFJ
آنها در مشاغل نیازمند کمک و تعامل زیاد با دیگران، موفق هستند. چون مهارتهای ارتباطی و سازماندهی عالی دارند میتوانند به رهبران و مدیرانی فوق العاده تبدیل شوند. در سازماندهی فعالیتها، عالی عمل میکنند و به هر عضو برای رسیدن به توان بالقوه و حل و فصل اختلافات بین فردی کمک میکنند. آنها به برقراری هماهنگی در تمامی موقعیتها تلاش نموده و همواره میدانند که برای رفع تنش و کاهش اختلافات چه باید کرد.
تیپ ENFJ در محل کار جاه طلب بوده و دوست دارد برای رسیدن به خواستههایش تلاش کند. آگاه، منظم، هدفگرا و قاطع است و از دیگران هم همین انتظار را دارد. این تیپ خود را میتواند به خوبی ابراز کند و در حرف زدن راحت است. این تیپ به خوبی متوجه خواستههای دیگران میشود. تیپ ENFJ به نظرات مختلف احترام میگذارد و و در ایجاد روحیه جمعی موفق است. این تیپ دوست دارد با افراد پر انرژی کار کند و درگیر کارهای متنوعی شود. او از سیاستها و رویهها تا جایی که با ارزشها و نیازهای آنها منافات نداشته باشد استفاده میکند. این تیپ وقتی به مشکلی برخورد کند آن را به عنوان یک چالش جدید میپذیرد. او مشاغلی را ترجیح میدهند که ایدهآلهای آنها را منعکس کند و به دیگران الهام و هماهنگی ببخشد. این تیپ دوست دارد اقدامات سریع انجام بدهد. اغلب در عجله و شتاب است و با کندی جریان کار، صبر و قرارش را از دست میدهد. او دوست دارد در شرایط کنترل باشد و در قبال پروژههای خودش مسئولانه عمل کند.
تعدادی از نمونه کارهای پیشنهادی برای این تیپ شخصیتی عبارتند از : مشاور، روانشناس، مددکار اجتماعی، مدیر منابع انسانی، نمایندگی فروش، مدیر و…
پیشنهادهای توسعه فردی به یک ENFJ
- بعضی از کارها را بعداً هم میتوانید انجام دهید و بعضی از کارها اصولاً میتوانند انجام نشوند. بنابراین خواهان اجرا همه کارها نباشید.
- سعی کنید از میزان استرس خود بکاهید و به آنچه تاکنون به آن رسیدهاید رضایت بدهید. آرامش داشتن را بیاموزید. به این توجه کنید که چه فعالیتهایی برای شما لذت بخشتر هستند.
- سعی کنید به تأیید دیگران وابسته نشوید. به آنچه خودتان به آن بها میدهید بیشتر توجه کنید.
- بیاموزید که با تعارضها روبه رو شوید. با آنکه شما میخواهید در شرایط هماهنگی بسر ببرید، از روبه رو شدن با مشکلات طفره نروید.
- بیش از اندازه نگران خواستههای دیگران نباشید. بدانید که شما نمیتوانید همه خواستههای دیگران را بر آورده کنید. بیاموزید به همان اندازه که از دیگران حمایت میکنید از آنها حمایت بخواهید.
- مراقب باشید که در صحبت کردن خود چاپلوسی نکنید.
- بیاموزید که توصیه و نصیحت بپذیرید، تنها نصیحت نکنید.
- زود هنگام تصمیمگیری نکنید.
- به تفاوت احساسات واقعی خود و احساساتی که نشان میدهید توجه داشته باشید.
- برای مهربانی، پشتکار، گرمی، حساسیت، خوش بینی، همدلی، رهبری و بینش و بصیرت خود ارزش قائل شوید