استرس در محل کار می تواند احساس تنش عاطفی یا جسمی باشد. این عارضه می تواند ناشی از هر واقعه یا فکری شود که موجب بروز ناامیدی، عصبانیت و عصبی شدن در شما ایجاد شود. استرس واکنش بدن در برابر یک چالش یا تقاضا است. در لحظات حساس ، استرس می تواند مثبت باشد، مانند زمانی که به شما کمک می کند تا از خطر جلوگیری کنید. بدن شما با ترشح هورمون به استرس واکنش نشان می دهد. این هورمون ها سبب افزایش هوشیاری مغز شما می شوند و همچنین موجب تنش عضلات و افزایش نبض می شوند. در کوتاه مدت، این واکنش ها خوب هستند زیرا می توانند به شما کمک کنند تا شرایط ایجاد کننده استرس را کنترل کنید. این روش بدن شما برای محافظت از خود است ولی زمانی که بصورت مزمن و مکرر ایجاد شود می تواند سلامتی جسمی و روحی شما را به خطر اندازد.
در زیر راهکارهایی را به شما ارائه کردیم که به رهایی از استرس در محل کار و زندگی روزمره کمک شایان توجهی خواهد کرد. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید:
چگونه استرس در محل کار را مدیریت کنیم؟
یک رویه خوب قبل از کار ایجاد کنید
بسیاری از مردم پس از تلاش برای سیر کردن بچهها و فرستادن آنها به مدرسه، فرار از ترافیک و تحمل دستاندازها و مشکلات جادهها، و خوردن قهوه به جای یک صبحانه سالم، به محل کار خود میرسند. این باعث میشود آنها نسبت به استرس در محل کار واکنش بیشتری نشان دهند. ممکن است وقتی صبح پر استرسی داشتید، از اینکه چقدر تحت تاثیر استرس محل کار هستید متعجب شوید. هنگامی که روز را با برنامهریزی، تغذیه خوب و نگرش مثبت شروع می کنید، متوجه خواهید شد که استرس شغلی شما راحت تر پشت سر گذاشته میشود.
وظایف شغلی خود را برای کل روز مشخص و روشن کنید:
عاملی که به فرسودگی شغلی کمک می کند، قرار دادن الزامات نامشخص برای کارکنان است. اگر دقیقاً نمی دانید چه چیزی از شما انتظار می رود، یا اگر تغییر در الزامات و وظایف مربوط به سِمَت شما با کم توجهی تغییر می کند، ممکن است به شدت دچار استرس شوید. اگر متوجه شدید که هیچ وقت نمیدانید کاری که انجام میدهید کافی است یا نه، ممکن است صحبت با سرپرستتان به شما کمک کند، شما می توانید زمان بگذارید و انتظارات را پشت سر بگذارید و در مورد استراتژی های برآورده کردن آنها با هم صحبت کنید. این می تواند استرس هر دوی شما را کاهش دهد.
آنچه 4 کارفرمای واقعی برای حمایت از سلامت روان در شرکت های خود انجام می دهند.
از بحث و درگیری با همکاران خودداری کنید یا آن را کاهش دهید:
تعارضات بین فردی، بر سلامت جسمی و روحی شما تأثیر می گذارد. ممکن است فرار از تعارض بین همکاران دشوار باشد، بنابراین ایده خوبی است، تا جایی که می توانید از درگیری در محل کار خودداری کنید. شایعه پراکنی نکنید، بسیاری از نظرات شخصی خود را در مورد مذهب و سیاست با بقیه به اشتراک نگذارید، و از گفتن جوک و طنز اداری “رنگارنگ” خودداری کنید. در صورت امکان، سعی کنید از افرادی که به خوبی با دیگران کار نمی کنند دوری کنید. اگر به هر حال دچار تعارض با همکاران شدید، مطمئن شوید که میدانید چگونه آن را به درستی مدیریت کنید.
از قبل برای سازماندهی خود برنامه ریزی کنید:
حتی اگر به طور طبیعی فردی بی نظم هستید، برنامه ریزی از قبل برای منظم ماندن می تواند تا حد زیادی استرس شما را در محل کار کاهش دهد. منظم بودن در زمان خود به معنای عجله کمتر در صبح، برای جلوگیری از تاخیر در رسیدن و همچنین شلوغی و فشار کمتر برای بیرون رفتن در پایان روز است. منظم نگه داشتن خودتان می تواند به معنای اجتناب از اثرات منفی بهمریختگی و کارآمدتر بودن در کارتان باشد.
لینک مطالب مرتبط: ویژگی های تیپ شخصیتی خود را در محیط کار بدانید تا خود را هماهنگ کنید
محیط کاری راحتی ایجاد کنید:
یکی دیگر از عوامل استرسزای غافلگیر کننده در محل کار، ناراحتی فیزیکی است، که اغلب مربوط به جایی می شود که بیشتر وظایف روزانه خود را انجام میدهید (مانند میز کارتان). اگر فقط چند دقیقه روی یک صندلی نامناسب بنشینید ممکن است متوجه استرس خود نشوید، اما اگر در محیط کار به صورت مداوم، روی آن صندلی بنشینید و به فعالیت خود ادامه دهید، ممکن است کمر درد داشته باشید و به همین خاطر نسبت به استرس واکنش بیشتری نشان دهید. حتی چیزهای کوچک مانند سر و صدای دفتر می تواند حواس شما را پرت کند و باعث ایجاد سطح پایینی از احساس ناامیدی شود. هر کاری می توانید انجام دهید تا محیط کاری آرام، راحت و آرامش بخش ایجاد کنید.
روش تقطیع ( Chunking) را به جای چند وظیفهای شدن انتخاب کنید:
چند وظیفهای شدن، زمانی به عنوان راهی فوقالعاده برای به حداکثر رساندن، زمان و انجام کارهای بیشتر در یک روز معرفی شده بود. با این حال، مردم در نهایت متوجه شدند که اگر با تلفن صحبت کنند و همزمان محاسباتی را انجام دهند، سرعت و دقت آنها اغلب آسیب می بیند. یک احساس “آشفتگی” ایجاد میشود که از پراکندگی تمرکز شما ناشی می شود و برای اکثر مردم نیز خوب کار نمیکند. به جای چند وظیفهای بودن برای ادامه وظایف خود، استراتژی شناختی دیگری مانند قطعه قطعه کردن یا لقمه گیری را امتحان کنید. (به معنای بسته بندی کمی اطلاعات و فعالیتهای همسان در یک مجموعه کوچک است، بطوری که بتوانید آنرا مانند یک لقمه مناسب ( نه بزرگ که شما را خفه کند و نه کوچک که نفهمید چه خوردهاید) براحتی هضم و جذب کنید میباشد.
در زمان ناهار پیاده روی کنید:
بسیاری از مردم، اثرات نامطلوب سبک زندگی کم تحرک، را احساس می کنند. شما می توانید با انجام تمرینات ورزشی در زمان ناهار خود، با اثرات جسمی و روحی استرس کاری مبارزه کنید. اگر برنامه شما اجازه می دهد، ممکن است سعی کنید در طول روز استراحت های ورزشی کوتاهی داشته باشید. این کار می تواند به شما کمک کند تنفس بهتری داشته باشید، خلق و خوی خود را بهبود ببخشید و به فرم بهتری برسید.
بهترین کار را انجام دهید و به خودتان پاداش دهید:
کسب موفقیت زیاد ممکن است به شما احساس خوبی نسبت به خودتان بدهد و به شما کمک کند در کار برتر باشید، اما کمال گرا بودن می تواند مشکلاتی را برای شما (و اطرافیانتان) ایجاد کند.
ممکن است هر بار نتوانید همه کارها را به خوبی انجام دهید، به خصوص در یک شغل پرمشغله و سریع. یک راهکار خوب برای جلوگیری از تله کمال گرایی این است که همیشه تلاش کنید تا بهترین کار را انجام دهید و زمانی را برای تبریک به خاطر تلاش های خود اختصاص دهید. ممکن است متوجه شوید که نتایج شما بهتر شده است و در محل کار استرس کمتری خواهید داشت.
در مسیر خانه به موسیقی گوش دهید:
گوش دادن به موسیقی فواید زیادی دارد و می تواند راهی موثر برای کاهش استرس قبل، حین و بعد از کار باشد. پخش یک آهنگ نشاط آور در حین درست کردن صبحانه می تواند به شما کمک کند روز خود را با آمادگی بهتری برای تعامل با افراد زندگی خود شروع کنید. به همین ترتیب، مبارزه با استرس یک روز طولانی با موسیقی مورد علاقهتان در مسیر خانه میتواند به شما کمک کند وقتی به آنجا میروید، استرس کمتری داشته باشید.
از مشاوره های دکتر آناهید خطیب زاده در این زمینه کمک بگیرید:
اگر با انجام کارهای بالا همچنان دچار استرس کاری شدید هستید و نمیدانید چگونه باید خود را از این دردسر نجات دهید می توانید از مشاوره های آنلاین دکتر آناهید خطیب زاده استفاده نمایید. برای رزرو وقت مشاوره آنلاین به لینک “رزرو نوبت مشاوره آنلاین” کلیدک نمایید.