ایجاد تغییرات بزرگ با قدم های مینیاتوری
- 23 اردیبهشت 1401
- دکتر آناهید خطیب زاده
- 0
ایجاد تغییرات بزرگ با قدم های مینیاتوری
هیچ شکی نیست که ایجاد تغییرات بزرگ در زندگی کاری بس دشوار و خسته کننده است چرا که مغز ما به گونه ای کار می کند که تمایل دارد شرایط ثابت خود را دائما حفظ کند و از ایجاد تغییرات هراس دارد. برای اینکه بخواهیم عادات جدیدی در زندگی خود ایجاد کنیم نیاز داریم که از روش درست و اصولی برای آن اقدام کنیم چرا که تغییرات ناگهانی و غیر اصولی در کوتاه مدت تاثیرات خود را به سرعت از دست خواهند داد و شما دوباره به سبک زندگی قبلی خود باز خواهید گشت.
فکر ایجاد تغییر در زندگی ممکن است بسیار استرس آور باشد، اما اگر مایل ایم بر سرنوشت خود مسلط باشیم باید تحمل تغییر را داشته باشیم. در غیر این صورت ناگزیریم به کمتر از چیزی که در تصور و آرزوهای خود داریم قناعت کنیم.
چراغ تغییر در زندگی سخت است؟
بیشتر افراد فکر می کنند برای رسیدن به اهداف بزرگ باید قدم های بزرگ برداشت و در کمترین زمان ممکن به هدف رسید و از قدم های کوچک که آنها را دیرتر به هدفشان میرساند متنفر هستند. اینجاست که باید بگوییم این افراد دارای افکاری اشتباه هستند.
تا بحال به سازه های بزرگ اطراف خود دقت کرده اید؟ برج های بلند،آسمان خراش ها،مجسمه ها، این سازه های عظیم یک شبه و طی یک اتفاق بوجود نیامده اند. طی یک نقشه و ساخت بخش های کوچک تبدیل به این آثار شده اند. آجر روی آجر گذاشته شده و با روی هم آمدن مصالح کوچک، بالا رفته اند.
تغییرات در زندگی ما نیز به همین گونه هستند. برای جابجایی یک کوه ابتدا باید از جمع کردن سنگ ریزه ها شروع کرد این یعنی ایجاد تغییرات بزرگ با قدم های مینیاتوری و کوچک امکان پذیر است.
مراحل رسیدن به اهداف با قدم های مینیاتوری و کوچک
اکنون که دانستیم اهمیت قدم های کوچک در رسیدن به موفقیت چقدر زیاد است. قدم های مناسب برای شروع رسیدن به یک هدف یا آرزو یا ترک یک عادت را برای شما به ترتیب بیان خواهیم کرد، در ادامه این مقاله همراه ما بیاشید:
1- پیش تامل یا پیش تفکر:
اولین مرحله، مرحله پیش تامل یا پیش تفکر است این دقیقا همون قدم اولی هست که افراد در تله های ذهنی خودشان گیر می کنند و ذهن آنها هزار و یک دلیل می آورد که شروع نکن و… در واقع گذشتن از این مرحله یعنی شما دارای خواسته ای مهم و برای ذهن خودتان هستید.
اگر در گذشتن از قدم اول مشکل دارید بدانید که باید به ذهنتان ثابت کنید که برای رسیدن به این خواسته خودتان قاطع هستید و رسیدن به آن برای شما حیاتی است. این زمان است که ذهن خود را با شرایط جدید هماهنگ خواهد کرد.
2- مرحله تامل و تذکر
مرحله دوم مرحله تامل و تذکر است که اگر رسیدن به آن خواسته را باور داشته باشیم و در پی تغییر باشیم ذهن به این مرحله وارد می شود که چگونه تغییرات جدید را اعمال کند و خود را با آنها وفق دهد.
برای مثال میتوان فردی را نام برد که می خواهد وزنش را کم کند ولی همیشه کار را عقب می اندازد تا زمانی که برای مهمانی خاصی دعوت میشود و زمانی که در اتاق لباس مشغول پوشیدن لباس های خود است ناگهان متوجه میشود که لباس ها برایش تنگ شده اند و نمیتواند از آنها استفاده کند. این تلنگری است که به ذهن خود میزند.
3- مرحله سود و زیان
مرحله بعدی مرحله سود و زیان نام دارد یا مرحله آمادگی، این بخشی است که باید برای مدیریت قدم های رسیدن به خواسته ها حتما اجرا کنید. در این مرحله باید یک قلم و کاغذ تهیه کنید و خواسته مورد نظر خود را در عنوان آن بنویسید و یک جدول در آن قرار دهید که یک سمت آن سود و سمت دیگر آن زیان باشد.
در این بخش ها باید بنویسید هدف مورد نظر شما چه سود هایی برای شما خواهد داشت و چه زیان هایی عدم رسیدن به آن برای شما به ارمغان می آورد. دلیل اجرای این کار این است که ذهن ما تمایل دارد به سمت چیز های ملموس و قابل رویت پیش برود وقتی شما مزایای کار یا خواسته مودر نظر خود را روی کاغذ می نویسید خواهید فهمید که چقدر رسیدن به آن کار یا خواسته برای ذهن شما حیاتی است و باید برای رسیدن به آن گام بردارد.
4- تصویر سازی ذهنی
حالا باید سراغ تصویر سازی ذهنی بروید و خود را در آن مرحله از موفقیت ببینید. خود را در آن روز و ساعت در حالی که همه شرایط مورد نظر شما فراهم شده است ببینید و جایگاه خود را تحسین کنید. و از رسیدن به دست آوردهای خود با تلاشی زیاد تقدیر کنید.
5- حالا برای تغییرات بزرگ با قدم های مینیاتوری اقدام کنید
اکنون شما آماده اقدام هستید. بدانید که این مرحله باید با قدم های کوچک شروع شود و یک روز شمار برای خود آماده کنید. یک تقویم ویا یک دفتر یادداشت تا مدت 3 ماه. و بعد از آن دیگر این کار برای شما یک روتین ذهنی شده است.
با خستگی های مسیر رسیدن به هدف چه کنیم؟
حالا که با مراحل شروع کردن و رسیدن به هدف آشنا شدید باید بدانید که خیلی زود در ادامه کار احساس ضعف و خستگی می کنید و ناخود آگاه ذهن شما با دیدن فشار مشکلات در رسیدن به این خواسته شما هزار و یک دلیل ایجاد میکند که شما را از آن کار منصرف کنید. ولی بدانید که درست در هیمن لحظه کافیست که مقداری دیگر ادامه دهید( فقط قدری دیگر مقاومت کنید) تا ذهن شما به سرعت خود را با شرایط جدید وفق دهد. همچنین باید برای خود یک پیمان نامه طراحی کنید که ذهن شما به این باور برسد که باید در برابر سختی ها تا آخرین توان مقاومت کند. روی یک تکه کاغد تعهدی بین خود و ذهن خود بنویسید و اهداف و آرمان هدف مورد نظر خود را کاملا با جزئیات بنویسید و زیر آن را امضا کنید و تاریخ بزنید و در جایی مناسب از آن نگهداری کنید.
اگر با مشکل تنبلی دست و پنجه نرم می کنید توصیه می کنیم مقاله “ریشه یابی تنبلی و راههای مقابله با آن ” را در سایت ما بخوانید. روی لینک کلیک کنید.
حالا با دانستن و اجرای تمام این نکات اکنون می توانید شروع کنید. …
سخن آخر
به خاطر بسپاریم که ما قادر نیستیم در همه امور زندگی صد درصد تاثیر گذار باشیم، اما می توانیم با تفکیک اموری که خود در ایجاد و حفظ آن نقش داریم و اموری که بی هیچ دخالتی از جانب ما اتفاق می افتد، در هر حال فعال و تاثیرگذار باشیم. افرادی که با ایمان قوی خود تسلیم پروردگارند، خود را قربانی نمی بینند و به نقش مؤثر خود در زندگی واقف اند، و قطعاً با کسانی که تسلیم می شوند چون احساس قربانی بودن دارند، متفاوت اند.
می توانید توضیحات دکتر خطیب زاده را در رابطه با این موضوع در صفحه اینستاگرام ما مشاهده نمایید. روی لینک زیر کلیک کنید.