طبیعت مبارزگری در تیپ شخصیتی ENTP به این معنا است که کار با چنین تیپ های شخصیتی سخت است و افراد دارای تیپ ENTP میتوانند به احساسات دیگر صدمه بزنند چون هرگز از کشمکش و مجادله ترسی ندارند. اما افراد دارای تیپ ENTP همچنین بدون ترس صداقت را میگویند، حتی در مورد خودشان و همانند یک آینه شفاف برای جهان اطرافشان عمل میکنند.
افراد دارای این تیپ شخصیتی به عنوان افرادی خلاق، باهوش و با توانایی ابراز وجود مناسب توصیف میشوند. تیپهای ENTP افرادی ایده پرداز هستند به همین دلیل به عنوان شخصیت «نوآور»، «خیال اندیش» و «مجادله گر» هم معروف هستند.
برای افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP، لذت به معنای بررسی ایده های مختلف است. و هیچ چیزی جالب تر از بررسی راه های مختلف رسیدن به جواب برای آنها خوشایند نیست.
در این مقاله به بررسی تیپ شخصیتی ENTP می پردازیم. اگر در رابطه با تیپ های شخصیتی و تست شخصیت شناسی بریگز یا MBTI اطلاعات کافی ندارید می توانید مقاله “تست شخصیت شناسی بریگز یا MBTI چیست؟ ” را مطالعه کنید.
تیپ شخصیتی ENTP: برون گرا – شهودی – منطقی – ادراکی
تیپ شخصیتی ENTP علاقه چندانی به جزئیات حال حاضر ندارد و بیشتر در حال ایده پردازی و نظریه پردازی است. به همین دلیل گاهی اوقات بدون اینکه با برنامه پیش بروند و افکار خلاقانه را عملی نمایند، یکی پس از دیگری به ایدههای جدید میرسند. به گفته دیوید کیرسی روانشناس و طراح پرسشنامه Keirsey Temperament Sorter، تیپهای ENTP به عنوان افرادی مبتکر و منطقی شناخته میشوند. از نظر او این تیپ نادر است و در حدود 5 تا 10 درصد از جمعیت جوامع را در بر میگیرد.
ویژگی های غالب ENFJ
- تیپ شخصیتی ENTP افرادی پر انرژی، با پشتکار و مطمئن هستند.
- به کار کردن علاقه زیاد دارند. نوآور بوده و میتوانند راههای جدیدی برای انجام دادن کارها پیدا کنند.
- این تیپ از توانمندی تحلیلی، فراوانی برخوردار است و میتواند مسائل مختلف را در زمانی کوتاه حل و فصل کند.
- او به تنوع و تغییر، بها میدهد و در برابر آنچه او را کسل کند به شدت مقاومت میکند.
- او به انجام کارها به روشهای سنتی بیعلاقه است و روش های جدید و خلاقانه را در نظر می گیرد.
- تیپ ENTP شخصی الهامبخش بوده و به خاطر سریع الانتقال بودن، اعتماد به نفس و اطمینانی که دارد هواداران زیادی برای خود فراهم می کند.
- آنها دوست دارند چند کار را با هم انجام دهند و با آدمهای متعددی در ارتباط باشند.
- تیپهای ENTP از معاشرت با دیگران لذت میبرند به ویژه اگر این معاشرت با بحث و گفتگو در مورد موضوعات مورد علاقه آنها همراه شود.
- آنها بسیار راحت هستند و به راحتی با هر چیزی کنار میآیند. با این حال گاهی اوقات چنان غرق ایدهها و برنامههایشان میشوند که روابط نزدیکشان را نادیده میگیرند.
- آنها تمایل به قضاوت دارند. به جای تصمیم گیری یا تعهد به مجموعهای از اقدامات، بیشتر منتظر میمانند تا اتفاقات را مشاهده کنند.
- آنها بیشتراز جزئیات زمان حال روی آینده متمرکز میشوند. شاید پروژهای را شروع کنند و هیچگاه به اتمام نرسانند چون بیشتر از نیازهای زمان حال روی تصویر کلی متمرکز هستند.
شخصیت های معروف جهانی با تیپ ENTP
- تئودور روزولت: رئیس جمهور آمریکا
- توماس ادیسون: مخترع آمریکایی
- لئوناردو داوینچی: هنرمند و مخترع ایتالیایی
- بنجامین فرانکلین: بحر العلوم (دانشمند همه چیز دان) آمریکایی
- سقراط: فیلسوف یونانی
- تام هنکس: بازیگر آمریکایی
- جان استوارت: کمدین و میزبان برنامه های گفتگو محور آمریکایی
- آلفرد هیچکاک: کارگردان افسانه ای انگلیسی
- سارا سیلورمن: کمدین آمریکایی
- دیوید ایوانز (با لقب اج): گیتاریست بریتانیایی
- بیل راسل: بازیکن آمریکایی بسکتبال
زندگی و روابط فردی با افراد تیپ شخصیتی ENTP
تیپ ENTP فردی خوشبین، جذاب و جالب است و خوب صحبت میکند. برای آزادی و استقلال خود بهای فراوان قائل است و سعی میکند به جای داوری کردن درباره اشخاص آنها را بشناسد. پیوسته در اندیشه آزمایشهای جدید است. به محض اینکه ایده جدیدی مطرح میشود، میتواند دست به کار شود. او دوست دارد شریک زندگیاش جالب و به لحاظ ذهنی تحریک کننده باشد و از تجربیات جدید و از ماجرا لذت ببرد. این تیپ میخواهد روابطش با دیگران پیوسته رشد کند. میتواند خودبین، اهل بحث و مباحثه و فاقد حساسیت باشد. از بحث کردن لذت میبرد. بین تنها با خود کار کردن و معاشرت با دیگران تاب میخورد. ممکن است منکر تألمات احساسی و عاطفی شود. او ممکن است سرش را شلوغ نگه دارد تا احساسات خود را نادیده بگیرد. تیپ ENTP میتواند از دیگران فاصله بگیرد و روابط خود را در شرایط سطحی حفظ کند.
چون این تیپ شخصیتی به عنوان افرادی برونگرا شناخته میشوند؛ پس مهارتهای بین فردی بسیار خوبی دارند. آنها از تعامل با جمع وسیعی از اعضای خانواده، دوستان و آشنایان لذت میبرند و در این کار مهارت خوبی دارند. آنها در بحث کردن هم از نظر دیگران افرادی حاضر جواب هستند.
تیپهای ENTP به سادگی وارد بحث میشوند؛ چون از زورآزمایی در این زمینه لذت میبرند. آنها گاهی اوقات به خاطر علاقمندی به بحث کردن به خوبی عقاید و دیدگاه مخالف را بر میگزینند که گاهی اوقات باعث بروز اختلاف با دیگران میشود و این شبهه را ایجاد میکند که آنها عمداً به دنبال درگیری و مخالفت هستند.
شغل های پیشنهادی برای تیپ های شخصیتی ENTP
کارهای تکراری و خسته کننده برای تیپ ENTP چندان خوشایند نیست. آنها اهل همرنگ شدن با جماعت نیستند و هنگامیکه از کاری هیجان زده شوند و بتوانند خلاقیتشان را ابراز کنند؛ بهترین عملکرد را نشان میدهند. تیپهای ENTP در مشاغل مختلف در صورتیکه دلزده و محدود نشوند؛ موفق میشوند.
تیپ ENTP از نبوغ و فکر بکر خود برای حل مسائل استفاده میکند. او با هوش و با قدرت تحلیل فراوان است و میتواند دیگران را متقاعد کند تا نقطهنظر او را باور نمایند. به روشهای سنتی انجام دادن کارها بیعلاقه است. به روشهای سنتی انجام دادن پروژهها بیتوجه است و دنبال روشهای بدیع میگردد. دوست دارد چند کار را با هم انجام دهد. اگر کار جالب نباشد خیلی زود مکدر میشود. دوست دارد با آدمهای مختلفی در ارتباط باشد. او نمیتواند توجه خود را محدود کند زیرا موضوعات متعددی وجود دارند که برای آنها جالب است.
چون تیپهای ENTP، شخصیت مجادله گری دارند؛ مشاغل حقوقی برایشان مناسب است و چالشهای متنوعی را در اختیارشان قرار میدهد. مشاغل تجاری هم که نیازمند تلفیق مهارتهای استدلال، خلاقیت و رهبری در تیپهای ENTP هستند هم بسیار برایشان سودمند است.
شغل های زیر برای این تیپ شخصیتی پیشنهاد می شود:
مهندس، وکیل، دانشمند، روانشناس، مخترع، روانپزشک، روزنامه نگار و…
پیشنهادهای توسعه فردی به یک ENTP
- نیروی خود را در آن واحد صرف کارهای بیش از اندازه متنوع و مختلف نکنید.فعالیتهایی را انتخاب کنید که برای شما از هر کار دیگری ارزشمندتر است.
- زمانی را که یک پروژه به آن احتیاج دارد حدس بزنید. هر زمانی را که بدست آمد آن را دو برابر کنید.
- سعی کنید با کسی متحد و دوست شوید که از پروژه مورد نظر شما لذت ببرد.
- وقتی میخواهید ایدهای را ارائه دهید، پیشاپیش خودتان را آماده کنید. این کار سبب میشود که برای پروژههای خود حمایت بیش تری بدست آورید.
- توجه داشته باشید که نقطه نظرهای بیش از اندازه زیاد شما میتواند دیگران را خسته کند. بعضی از آنها را برای خود حفظ کنید. و به رفتار های خود توجه کنید.
- بیاموزید که در محدوده سیستم کار کنید. کاری نکنید که فرصت و حواس شما نزد کارهای مختلف پخش شود.
- به فعالیتهایی که میتواند از شدت استرس شما بکاهد توجه کنید.
- به خاطر داشته باشید که بحث کردن، مشاجره نمودن برای بعضیها تفریح به شمار میآید اما دیگران را می آزارد.
- از قطع کردن صحبت دیگران خودداری ورزید. به مزایای گوش دادن توجه داشته باشید.
- ضرب الاجلها را جدی بگیرید. به زمان دیگران و برنامهریزی آنها بها بدهید.
- آرام بگیرید و به واقعیتهای ساده و لذتهای روزهای زندگی که در پیرامون شماست توجه بکنید.
- بیاموزید که تألم عاطفی و احساسات منفی خود را بپذیرید، اینها بخشهای طبیعی از زندگی هستند.
- به توانمندیهای خود بها بدهید – با پشتکار، شایسته، با صلاحیت، سازگار، نوآوری، مبتکر، کنجکاو و جدی.